Vrei sa contribui la dezvoltarea proiectului? Fa o donatie! Reţeaua noastră:  Romania flag România | Moldova flag Moldova | Blog Lucruri Gratis
Până acum s-au oferit 65395 produse.  Adăugaţi o ofertă
   

Iti multumesc pentru ca esti membru al comunitatii LucruriGratis :)

Acest mesaj va fi primit de fiecare membru in momentul inscrierii pe site. El contine esentialul despre proiectul LucruriGratis, asa ca ar fi bine sa il citesti in intregime.

Site-ul LucruriGratis pune in contact pe cei care au lucruri de care nu mai au nevoie cu cei care le-ar putea folosi. Scopul nostru este sa prelungim durata de viata a produselor, si sa evitam cheltuirea de bani pentru produse noi, cand exista altele vechi la fel de bune pe care le putem folosi. Prin utilizarea bunurilor deja produse, reducem consumul, productia si, cel mai important, impactul acestei productii asupra planetei. LucruriGratis s-a nascut la 1 iulie 2009, si a fost lansat in varianta Beta in 11 octombrie 2009. In prezent sunt mai multe site-uri similare, atat in tara, cat si in strainatate, dar noi ne-am propus sa realizam un sistem mult mai usor de folosit si mai eficient. Numarul de produse de pe site este in crestere pentru ca scopul principal al site-ului este in general privit cu simpatie. Dincolo de oferirea/primirea de obiecte, poti sa ajuti site-ul LucruriGratis prin transmiterea mesajului nostru, prin promovarea ideii de a oferi lucrurile pe care lumea nu le mai foloseste pe GRATIS. Sigur stii pe cineva care ar fi interesat de o astfel de fapta. Asa ca "citeste si da mai departe"!

LucruriGratis s-a nascut la 1 iulie 2009, si a fost lansat in varianta Beta in 11 octombrie 2009. In prezent sunt mai multe site-uri similare, atat in tara, cat si in strainatate, dar noi ne-am propus sa realizam un sistem mult mai usor de folosit si mai eficient. Numarul de produse de pe site este in crestere pentru ca scopul principal al site-ului este in general privit cu simpatie. Dincolo de oferirea/primirea de obiecte, poti sa ajuti site-ul LucruriGratis prin transmiterea mesajului nostru, prin promovarea ideii de a oferi lucrurile pe care lumea nu le mai foloseste pe GRATIS. Sigur stii pe cineva care ar fi interesat de o astfel de fapta. Asa ca "citeste si da mai departe"!

SFATURI si REGULI de ETICHETA pentru utilizatorii LucruriGratis:


1) GRATIS - Nu cere bani pentru absolut nimic din ceea ce oferi. Ofera doar obiecte legale. Nu se vor oferi droguri, arme, legale sau ilegale.

2) Descrie produsele pe care le oferi cat mai detaliat, pentru ca cei care citesc anuntul tau sa isi faca o idee cat mai clara despre ceea ce oferi. Fa poze produsului, prin care sa se vada cat mai bine ceea ce vrei sa dai gratis. Site-ul ofera posibilitatea adaugarii a pana la 4 imagini, indeajuns pentru a sublinia cele mai importante caracteristici ale produsului tau.

Dacă "obiectul" pe care doresti să-l donezi are vreun defect nu ezita sa mentionezi acest lucru. Nu este o rusine sa dai un obiect defect cuiva care il poate repara, sau folosi pentru piese de schimb, dar este neplacut sa pacalesti pe cineva sa primeasca un obiect intr-o conditie care il face inutilizabil.

3) Mentioneaza MODALITATEA DE LIVRARE pe care doresti sa o folosesti: Predare personala (nu uita sa selectezi corect judetul si localitatea in care vrei sa predai obiectul), Curier (posta romana sau curier rapid – cheltuielile de expediere vor fi suportate de primitor, tu urmand sa iti recuperezi banii prin ramburs sau alta metoda stabilita cu castigatorul) sau amandoua variantele.

4) Raspunde la intrebarile/comentariile pe care potentialii doritori ti le vor adresa pe marginea unui produs.

5) PROFILUL – personalizeaza-ti profilul cu cat mai multe informatii, acesta va fi cartea ta de vizita in fata ofertantilor. Este important pentru cei care ofera un produs sa isi dea seama pe cine aleg sa fie noul proprietar al obiectului lor. Oferirea de lucruri poate reprezenta un bun punct de plecare pentru a-ti face noi relatii de prietenie sau de afaceri.

6) FEEDBACK – in urma tranzactiilor ti se vor cere anumite informatii referitoare la modul in care a decurs livrarea, seriozitatea partenerului, etc. Este foarte important sa fii cat mai serios si corect in completarea raspunsurilor, deoarece in urma acestora se va actualiza REPUTATIA fiecarui utilizator. Reputatia este un instrument pe care l-am implementat pentru a recompensa utilizatorii care ofera cat mai multe produse, sau care dau dovada de seriozitate in incheierea tranzactiilor. Aceasta este un element foarte important din Profilul utilizatorilor, care poate afecta decizia de acordare a obiectelor

7) FARA POLITICA, FARA SPAM. FARA CERERI SI OFERTE DE BANI, FARA ATACURI LA PERSOANA, FARA RELIGIE SAU PROZELITISM. Imi rezerv dreptul de a respinge/sterge toate anunturile, comentariile sau fotografiile care contravin Termenilor si Conditiilor site-ului, cat si regulilor bunului simt .

8) Nu folosi facilitatea de adaugare de comentarii pe marginea produselor sau campurile publice din profilul personal pentru a-ti publica datele de contact. Sistemul este conceput astfel incat datele tale de contact (adresa de e-mail si telefonul) sunt dezvaluite numai in momentul in care oferi un produs sau esti ales ca si castigator al unui produs, si numai partenerului de tranzactie. Nu poti oferi un produs decat unei persoane, iar in felul acesta se incearca evitarea telefoanelor si mailurilor neplacute din partea solicitantilor ghinionisti. Mai mult, in felul acesta eviti sa devii o victima a robotilor de spam, care colecteaza zilnic adrese de mail publicate pe internet si le inscriu pe liste care vor primi mailuri spam.

9) PRECIZARE LEGALA: utilizatorii site-ului LucruriGratis utilizeaza site-ul pe riscul lor. Protejeaza-ti siguranta si intimitatea cand participi la discutiile de pe site sau cind participi la o discutie privata, cu ofertantul sau castigatorul unui produs. Prin inscrierea pe acest site si prin mentinerea statutului de membru, confirmi ca nu vei avea nici o pretentie catre site sau catre orice reprezentant al site-ului LucruriGratis, si ca nici unul dintre cei enumerati anterior nu va fi responsabil de orice problema rezultata din mesajele tale publice sau private.

MASURI DE PRECAUTIE. De retinut! Este optiunea fiecarui membru al grupului modul in care el stabileste ridicarea obiectelor pe care le ofera. Este riscul fiecarui membru sa aduca in casa un strain. LucruriGratis, nu isi asuma nici o raspundere pentru aceste riscuri. De exemplu, daca esti o femeie locuind singura, poate ar fi mai sigur pentru tine sa stabilesti ca loc de ridicare a obiectului pe care il oferi un loc public, eventual sa fii insotita de un prieten, decat sa primesti singura in casa un necunoscut.

10) Desi nu imi face placere acest lucru, pentru incalcarea acestor reguli voi apela la avertizari, penalizari si chiar dezactivarea contului pentru membrii care nu doresc sa se integreze in comunitatea noastra.

11) O scurta rugaminte care tine de bunul simt: "Fii amabil." Cind aranjezi cu un alt membru ceva, incearca sa respecti acel aranjament. Fii punctual. Gandeste-te ca cineva va oferi gratis ceva si nu se asteapta de la tine decat sa te prezinti la momentul stabilit sa ridici acel ceva. (A lasa pe cineva sa astepte nu este un mod de a multumi.)

De asemenea, daca donatorul nu precizeaza, se subintelege ca el abia asteapta sa scape de acest lucru, asa ca incearca sa stabilesti o intalnire cat mai rapid cu putinta. De regula, intalnirea trebuie sa fie in  zilele urmatoare alegerii castigatorului, in cazurile in care donatorul nu cere altfel.

Iti multumesc, spor la daruit :)
Cristi Mosora